Kolumne

Fratar optužio Kordića za kajanje. Neka se sad on pokaje i kaže kako se to radi!

Kad se malo stišala euforična „galama“ oko takozvane izjave Darija Kordića vrijeme je nešto kratko napisati.

MORAL, A NE POLITIKA: KAKO UNUTAR HDZ-a HRVATI – HRVATE NA IZBORIMA VARAJU? A ZAJEDNIŠTVA!?

Ovaj komentar nije politički, jer me to ne zanima kao ni lanjski snijeg, nego je ovaj komentar pitanje morala, poštenja i istine. Samo Istina oslobađa, kaže Isus Krist.

ŠTO TO ČUJEM? GRAĐANSKE OPCIJE PROSVJEDUJU. ZNAJU LI ONI DA BIH NIJE REPUBLIKA!

Daleko sam od onih teza i parola kako moramo biti jedinstveni, kako ćemo nestati, kako prijeti nekakav nacionalizam itd. Ne pijem olako priče iz političkih torova – istih onih kojima je u ime naroda jako dobro.

NAŠA OGNJIŠTA: Novine kao član obitelji i obilježje identiteta

50 godina iz tiska izlaze Naša ognjišta. Kolumnist sam tog mjesečnika već deset godina. S ponosom pišem u novinama koje su svojevremeno zabranjivane, a urednici završavali u komunističkim zatvorima.

Kolumna: Teško je biti biskup kada je svatko svoj "papa"

Ako se pastirski štap uporabi za rastjerivanje stada, onda će to stado brzo iz tora nestati ili će početi nekontrolirano blejati. Biskupi ne bi nikada trebali upasti u žrvanj medija ili mainstream ponašanja s idejom svidjeti se

Kako Anti Tomiću objasniti svemirsku letjelicu

Znate što mi je prvo palo na pamet kad sam pročitao bolesnu konstataciju i (ne)misaonu konstrukciju Ante Tomića o Crkvi i znanosti? Otvorio sam rječnik stranih riječi da vidim što točno znači pojam kreten ili kretenizam.

Barbari rušeći Thompsona ruše Arenu u Puli

Koliko je kravata, zato što je nastala u vremenu ratovanja na strani francuskoga kralja Luja XIII., simbol fašizma onda je isto toliko i pjesma „Bojna Ćavoglave“ simbol fašizma. U jeku teške i krvave agresije Srba i JNA osim pu

VIDEO: Zaustavimo opasne namjere pod krinkom Covida

Ako u prezentiranome obliku i postoji COVID-19 od njega su puno opasnije mračne i tajne namjere. Što se pod krinkom Koronavirusa želi mučki provesti u svijetu poslušajte u ovom videu.

Žele zatući Kardinala i Katolike u BiH

Zar vas nije sram prozivati Crkvu i Kardinala što slavi misu za žrtve Bleiburga? Prozivke dolaze od onih koji bi vraćali Osmanlijsko carstvo u kojem su oni odlučivali tko može i gdje slaviti Misu.

Tko je kriv ako nisu župnik i novinarka?

U osmome poglavlju starozavjetne knjige proroka Jeremije piše: „Zašto onda taj narod luta uporno i neprekidno? Čvrsto se drže laži, neće da se obrate. Pazio sam i osluškivao: Ne govore kako valja.

Stranice

Pretplati se na Kolumne