I to je moguće: Isus u disku

Kada bi netko čuo pomalo i senzacionalnu frazu 'Isus u disku', pomislio bi na nešto nespojivo, nemoguće pa čak i bogohulno. No, moje nedavno iskustvo koje želim prenijeti, može itekako povezati disko, ludi provod i Isusa. Na poziv prijateljice, zajedno sa svojim prijateljem uputio sam se u jedan od najpoznatijih klubova za provod u gradu. Pred ulazom u disko ostavili smo jakne, kroz gužvu ulazimo u prepuni disko i iako otprilike znam što će se događati svejedno imam neki drugačiji, poseban osjećaj. Atmosfera se u disku pomalo zagrijavala, frend i ja smo naručili po pivo, a u to je i prvi bend došao na podij. 'Jer ti si predivan Bog', 'Moj Isus', 'Naš Bog je velik' samo su neke od pjesama koje su pjevane i na koje su mladi skakali, plesali i dizali ruke u zrak. Kako je vrijeme prolazilo i kako su se bendovi i pjesme izmjenjivali atmosfera je postajala sve bolja i bolja. A kada je nastupila pjesma 'Isus premješta planine' cijeli disko je poludio. Sve ruke u zraku. Vrhunac. Svi su pjevali i slavili Boga.

Da mi je netko prije pričao da ću cijelu večer u prepunom disku slušati samo duhovnu glazbu i da će toliko ljudi biti prisutno, zasigurno bih mu se nasmijao. Ali evo to mi se dogodilo, i mogu reći da nikada u životu u disku nisam vidio toliko iskreno radosne mladeži, toliko zajedništva, topline i ljubavi među mladima. Nitko se nije previše okretao da popravi svoju košulju, očisti cipele, popravi šminku i sl.,već su svi kao jedno pjevali, plesali i partijali sa Isusom. Nevjerojatno. Ljudske riječi su često neadekvatne i nedovoljne da opišu neke događaje i osjećaje, to se jednostavno treba doživjeti.

Na toj večeri duhovne glazbe, u pauzama od sviranja i pjevanja bila su dva čudesna svjedočanstva dvoje mladih ljudi. Ta dva svjedočanstva su pokazatelj kako se i u disku na razne načine može svjedočiti i biti svjetlo. Zaista je nevjerojatno kako i na koje načine Bog sve djeluje. Nakon partija sa Isusom, prijatelj i ja smo otišli doma ispunjeniji i bogatiji za jedno veliko iskustvo. Odgovorno tvrdim da je to bio jedan od mojih najboljih izlazaka u disko. Nažalost, neke zabave zbog svojih groznih posljedica nas mogu i udaljiti od Boga, ali sami biramo što uistinu želimo i kako ćemo se ponašati.Što reći nego da i danas Krist kralj  drma svijetom i želi da mu mi u tome pomognemo svojim veseljem, pjesmom, plesom i istinskom zabavom.

Bruno Penava, student u Zagrebu