Prije nego promijene tebe mijenjaj sebe

Masoni, mediji, raznorazni politički centri moći te ostale interesne skupine na posebno pametan, organiziran i umrežen način upravljaju svijetom u kojem živimo. Zbog takvoga instaliranog i pretprogramiranog mehanizma upravljanja koji uključuje i manipulaciju, sijanje straha i kulturu smrti čovjek često postaje rob društva te njegova vrijednost postaje ogledalo njegove produktivnosti. Tim sustavom upravljanja čovjek postane nemiran, deprimiran, pun strahova , nerijetko se zatvara u svoj svijet te gubi hrabrost i odvažnost da nešto učini i promijeni. Sustav u kojem živi nekada čovjeka i zarobi te se on često u beznađu zapita : Može li se ovaj svijet promijeniti i učiniti boljim ?

Često za stvarnost u kojoj živimo mi ljudi optužujemo sve i svakoga, ne shvaćajući da smo zapravo mi kreatori naše stvarnosti. Kao što napisah na početku, istina je da smo prevareni i izmanipulirani od tajnih društava, političara, medija, ali također je i istina da oni koji manipuliraju nama to rade putem nas samih, a mi izmanipulirani manifestiramo stvarnost, tj. volju manipulatora.
Mnogi teže ka bezglavim revolucijama i promjenama sustava ne shvaćajući kako mi sami pokrećemo, uzdržavamo i jačamo sustav. Nijedan sustav ne posjeduje vlastitu energiju i moć već je crpi iz pristaša, sljedbenika, konzumatora sustava. Moramo se složiti da npr. moć mesne industrije nije utemeljena na vegeterijancima već na onima koji konzumiraju te proizvode. Ista stvar je i sa medijima, čija moć  zasigurno ne dolazi od onih koji ne čitaju novine, vijesti, ne gledaju tv i sl.

Time vidimo da je svijet i stanje u njemu odraz nas samih i da nemir, mržnja i nerazumijevanje u nama postaju nemirom mržnjom i nerazumijevanjem u svijetu. Isto tako, mir i ljubav u nama, postaju mir i ljubav izvan nas. Pa i sama znanost u vidu kvantne fizike kaže  da je čovjek kreator svoje stvarnosti i da mi svojim pozitivnim mislima, molitvom i jakim duhovno-emocionalnim stavom potičemo dobro u nama, a samim time i izvan nas. Stoga, jedini lijek za promjenu svijeta je u nama, a to je da promijenimo sebe. Gandhi jednom reče: ''Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu''.

Promijenimo stoga prvo sebe , svoje misli i navike te tražimo Isusa da nam da hrabrosti i odvažnosti da činimo dobro i potičemo na dobro. Čovječe moj, sve se nalazi u tebi. Ti odlučuješ hoćeš li i dalje plakati i tugovati nad neuspjehom ili ćeš se ustati i krenuti naprijed, ti odlučuješ hoćeš li ostati i dalje sjediti u strahu ili ćeš se odvažiti i riskirati zbog svojih snova da ovaj svijet promijeniš. Ti odlučuješ hoćeš li vidjeti ljepotu i njoj se diviti, ili ćeš i dalje ostati ljutit i namrgođen na sebe i sve druge. Ti kreiraš svoj život, cijeli sustav i cijeli svijet. Ti si, čovječe koji ovo čitaš, važan. Ne daj strahu da te spriječi da učiniš ovaj svijet boljim i ljepšim. U tebi je promjena svijeta. Nemoj misliti da u ovom suvremenom, prepunom tehnologije svijetu ne možeš ništa promijeniti. Svijet danas treba svece u trapericama, starkama, sportskoj i radnoj odjeći. Usudi se.

Piše: Bruno Penava