Propovijedi

Žedni smo istine o ubijenim fratrima i mučenju Stepinca

Hrvatski pjesnik Silvije s. Kranjčević u svojoj pjesmi „Mojsije“ izriče slijedeće:
"Izvedi narod moj, o Gospode,
Izvedi ga iz ropstva zlopatna
I skini mu sa vjeđa pospanih

Video propovijed: Laže teče u potocima, a istina na kapaljku

Naše vrijeme čežne i pruža vapaj da nam mrena s očiju padne i da vidimo bistro stvarnost koja se namjerno zamagljuje. Ljudima se na kapaljku daje istina, a laž teče u potocima.

Propovijed: Postoji li Bog

Propovijed u kojoj ćemo spoznati kako je Bog živ i je li postoji? Zašto je nekima to nespoznatljivo?

 

Proroci zašutjeli, a Isus zarobljen u epidemiološke mjere

U propovijedi u Međugorju fra Mario Knezović je progovorio čovjeku današnjega vremena. Prorok Izaija jasno kaže što je dužnost propovjednika i proroka: „Viči iz sveg grla, ne suspreži se! Glas svoj poput roga podigni.

Čovječanstvo srlja u propast jer ne prihvaća dijagnozu i znakove vremena

Propovijed koju je u Međugorju izgovorio fra Mario Knezović mnogi vjernici, kako javljaju, masovno šire poput ispita savjesti.

AUDIO: Hoće li nekima biti kasno za obraćenje?

Treba li nam danas apologeta poput sv. Augustina koji će obraniti dostojanstvo vjernika? Što je s majkama moliteljicama? Zašto se udara na slobodnu volju bez koje čovjek u svome dostojanstvu ne postoji?

AUDIO: Je li se Crkva u vrijeme korone primakla ili odmakla od vjernika?

Je li nam u ovom vremenu jednostavno netko prebacio program? Kako se ponaša Crkva? Je li Crkva uzmakla ili se primakla vjernicima? Je li ovo sve igra i neslana šala? Poslušajte u propovijedi s Uskrsnoga Bdijenja.

Propovijed: Želimo li mentalno i duhovno biti Isusovi?

Kad nam se razotkriju istine života, te kad se nanovo rodimo iz Duha Svetoga bit će moguće duhovno i mentalno pripadati Isusu Kristu i slijediti ga.

Neobična propovijed uz pjesmu i šetnju

Na Misi Polnoćki u župnoj crkvi na Kočerinu fra Mario Knezović je imao neobični stil propovijedi. Uz šetnju među vjernicima, a na temelju pet pjesama, je govorio o odnosu Isusa i našega stvarnoga života.

Crkvo, tko mi te pljuje i ruši?

Neki ne dovoljno trezveni vjernici, a vjerojatno iz dobrih namjera, upali su u medijski žrvanj populizma, slatkih govora, plitkih promišljanja, nekompetentnih zaključaka i nameću se kao ne prokušani proroci!

Stranice

Pretplati se na Propovijedi