Molitva za učenje, polaganje ispita

Znate one trenutke kad uoči ispita na faksu ili kontrolnoga u školi molite da prođe sve dobro. Koje molitve tada izgovoriti i kako Bogu uputiti svoj vapaj vidite klokom na ovaj članak.

 

 

MOLITVA ZA USPJEŠNO UČENJE

Sveti Antune! U svome si se životu proslavio učenošću i mudrošću i bio velik prijatelj učenika i studenata. Ti znaš od kolike je važnosti moje učenje i koliki trud zahtijeva! Zato mi isprosi čvrstu volju da budem ustrajan, bistru pamet da uspješno napredujem u učenju. Daj mi dobro pamćenje da lakše svladavam sve teškoće. Neka mi škola bude ozbiljna priprema za život. Po tvom primjeru želim, uz ljudsko znanje i mudrost, sve bolje upoznati Isusa Krista i njegovu Radosnu vijest. O, dragi Sveče, daj da mogu uspješno nastaviti svoje obrazovanje, sretno položiti sve ispite i spreman poći u život, na korist društvu i Crkvi. Amen. 

MOLITVA STUDENTA

Gospodine, mi studenti imamo toliko pitanja, toliko traženja u svom životu... Svaki novi dan donosi nam drugačije izazove i nove probleme. U sebi nosimo potrebe svojih obitelji i prijatelja, neizvjesnost u snalaženju u ovom studentskom načinu života i bojazan za nesigurnu budućnost. Pomozi nam, Oče, da uspijemo odoljeti neiskrenim ponudama koje dolaze sa svih strana i da svoj put ravnamo prema tvome putu. Daj nam snagu molitve da ti se znamo predati, daj nam spoznaje darova Duha Svetoga kojima smo nagrađeni. Daj nam znanja i mudrosti u donošenju odluka i vršenju odabira kojima oblikujemo svoje i utječemo na tuđe živote, daj nam nesebičnu ljubav kojom ćemo mijenjati ovaj svijet u tvoje ime. 
Učitelju, pomozi nam u ustrajnosti, da nam ti uvijek budeš PUT, ISTINA i ŽIVOT, a rad kojim nas blagoslivljaš neka nam ne bude teret, nego upotpunjuje smisao života koji pronalazimo u tebi. Potrebna nam je motivacija za donošenje i podržavanje nade u našoj okolini i u ovome uzburkanom svijetu. Zato nam, Spasitelju naš, pomozi u polaganju ispita i ispunjavanju zadaća u studentskom životu, da uspješno i s puninom u srcu polažemo životne ispite... Neka uz tebe ostvarujemo svoje živote u poštenju, nesebičnosti, odlučnosti, razumijevanju i znanju. Molimo te, Gospodine, da usmjeravaš nas studente, po tvome Sinu Isusu Kristu, koji s tobom živi i kraljuje u sve vijeke vjekova. Amen. Oče naš... 

MOLITVA ZA USPJEH NA ISPITU

Oče, stvorio si me za sebe. Stavio si me na ovo mjesto i u ovo vrijeme. Dao si mi tijelo i um i sposobnosti da se ostvarim u ovom životu. Pripremam se za životno zvanje. Hvala ti za sklonosti i želju da ostvarim sebe i utjelovim tebe. Hvala za stvaralačku snagu koju si mi dao. Molim te da mogu studirati svim svojim bićem, otkrivati zakonitosti i tajne kako bih svojim radom pomagao drugima. Daj mi poleta, otvorenosti, zainteresiranosti da sve što radim bude na tvoju slavu. Uči me, Isuse, životu. Tu sam, do tvojih nogu. Želim učiti kako živjeti u ovom svijetu, kako voljeti ljude i svijet, kako se oslanjati na tvoje rame, kako ostati slobodan. Uči me oduprijeti se duhu ovoga svijeta, a tražiti ono što ti od mene očekuješ. Prikazujem ti napore učenja za ovaj ispit; primi moju molitvu da zajedno stvaramo i oblikujemo tvoj svijet. Slava Ocu... 

fratar.net