Svećenici podigli glas: Djeca nisu eksperiment

Budući se najavljuje, te već negdje provodi, cijepljenje djece eksperimentalnim cjepivom, svećenici iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, njih petnaest, snimili su kratke poruke o toj gorućoj temi. U poruci jasno stoji kako djeca ne smiju biti predmet nikakva eksperimenta, prisile, zastrašivanja. Djeca zaslužuju samo najsigurnije i posve provjereno! Ona ne smiju biti žrtva eksperimentalnog cjepiva za koje NITKO ne preuzima odgovornost! Djeca ne smiju biti žrtva retorike zastrašivanja! Djeca ne smiju biti žrtva ucjena! Djeca ne smiju biti izigrana! To ističu svećenici u nekim od poruka koje možete pročitati u tekstu i vidjeti u posebnome video prilogu. Uz tekst, kao i u videu, su imena sudionika. Povod izlaska u javnost je i blagdan Nevine dječice.

BR. DRAŽEN M.VARGAŠEVIĆ: Djeca su Božji dar, budućnost naroda, proljeće Crkve, nada naše Domovine i svijeta.
DON JOZO MUŽIĆ: Djeca su radost roditelja, čudo Božje ljubavi, poziv na jednostavnost, opomena kakvi trebamo biti.
FRA MARIO RADMAN: Djeca su budući nositelji našega društva, snaga našeg gospodarstva, budući sportaši, liječnici, svećenici, znanstvenici, radnici, sve naše.
DON SINIŠA PAUŠIĆ: Odgoj djece je pokazatelj stanja našega duha i društva, borba za djecu je odraz hrabrosti, a šutnja o budućnosti djece kukavičluk.
FRA VELIMIR BAVRKA: Djeca trebaju odgovornu majku i oca. Nevinost i čistoću dječjeg srca nitko nema pravo oskvrnuti.
DON IVAN PERIĆ: Podrška i obrana života nije stvar dobre volje i raspoloženja, već najozbiljnija moralna obveza i Božja zapovijed NE UBIJ!
DON TONI AVIANI: NE UBIJ! - znači i Ne primjenjuj na djeci medicinske postupke ako nisi OBJEKTIVNO SIGURAN da život više štite nego li ga ugrožavaju.
P. MATO ANIĆ: Kucnuo je čas da se tomu kaže „NE”. Do lijekova i cjepiva se NE MOŽE dolaziti putovima po kojima teče krv nerođenih!
FRA MARIO KNEZOVIĆ: Kucnuo je čas da se ZAUSTAVI MASOVNI GENOCID NEROĐENIH koji doseže dramatične i kataklizmičke razmjere.
DON KRISTIJAN PEROVIĆ: Djeca ne smiju biti predmet medicinskog eksperimenta! Tko se zalaže za provođenje pokusa na djeci treba biti udaljen iz sustava i rada s djecom!
FRA DARIO GALIĆ: Djeca zaslužuju samo najsigurnije i posve provjereno! Ona ne smiju biti žrtva eksperimentalnog cjepiva za koje NITKO ne preuzima odgovornost!
DON IVAN BIJAKŠIĆ: Djeca ne smiju biti žrtva farmaceutskih lobija! Djeca ne smiju biti žrtva pandemijskoga marketinga! Djeca ne smiju biti kolateralne žrtve sukoba interesa!
DON SILVIO ŠPANJIĆ: Djeca ne smiju biti žrtva retorike zastrašivanja! Djeca ne smiju biti žrtva ucjena! Djeca ne smiju biti izigrana!
FRA VJEKO E. TOMIĆ: Vjerodostojnost imaju samo oni koji su spremni dati svoj život u zaštitu djece, a to znači svoj ugled, svoj posao, svoju karijeru, svoje zdravlje!
Fr. NIKOLA L. NOSO: Neka u Isusovo ime odstupi svaki duh koji vreba na živote Božje djece! Neka je blagoslovljen svaki duh koji ljubi život i žrtvuje se za život! NEKA Bog očuva djecu od eksperimentalnoga cjepiva!